Tidligere fodboldlandsholds- og superligaspillere, dommere og trænere skal i foreningen GOFUS Danmark mødes til golf- og padel-og andre sociale events stiftet af Michael Møller, Add-Wise i Haderslev og undertegnede. Fodboldkoryfæerne vil stå for en den gode stemning, sund konkurrence og gode røverhistorier fra gamle dage. Overskuddet går til foreninger og organisationer, hvis fokus er at give unge og socialt udsatte mennesker et bedre liv gennem sporten og fællesskaber. 

 Jeg prøver nu sammen med Michael Møller at samle så mange af spillere, som muligt fra mine mange år i landsholdets tjeneste i en selskabelig og velgørende forening, hvor spillerne får stemningen fra omklædningsrummet tilbage samtidig med, at de spiller golf eller padel eller har andre sociale aktiviteter for et godt formål. Kriteriet for at blive aktivt medlem af GOFUS er A-landskampe under DBU eller minimum 100 Superligakampe (1. Division før 1991), at have været superliga-dommer eller -træner. Og så kan man selvfølgelig købe sig adgang til eventsene som sponsor og partner.

 Konceptet stammer fra Tyskland, hvor foreningen GOFUS (en sammentrækning af de tyske ord for golf og fodbold) i mere end tyve år har samlet Bundesliga-legender og brugt deres status til at indsamle midler til gode formål. Der er bl.a. etableret mere end 200 kunstgræsbaner med overskuddet i Tyskland. 

I GOFUS Danmark vil vi fokusere på socialt belastede unge og hjælpe dem til et bedre liv igennem mulighederne i sporten og det fællesskab der følger med – vi vil arbejde forebyggende bl.a. mod diabetes/overvægt fremfor andre velgørenhedsprojekter, som har fokus på de allerede sygdomsramte eller socialt udsatte. Dette var oplægget jeg kom frem til efter idésnak med den erfarne erhvervsmand, Michael Møller, Haderslev, der fra sin tid som direktør i et stort firma i Tyskland kendte det tyske koncept og personerne bag og gerne ville have konceptet til Danmark.

 På denne baggrund synes jeg det var helt oplagt at samle alle de gamle drenge fra mine mange år med landsholdet og lave en dansk afdeling af GOFUS bygget på grundkonceptet fra Tyskland med et dansk, skræddersyet formål.

Heldigvis var GOFUS Tyskland helt med på idéen og idégrundlaget, så den danske etablering kunne gennemføres. Og det samme var mange af mine gamle spillere. 

Allerede populært blandt fodboldstjerner

Mere end 50 af de gamle kæmper havde meldt sig forud for den stiftende generalforsamling, der fandt sted den 25. maj 2023 med advokat Frederik Bruhn, Dahl Advokater som dirigent

 På medlemslisten findes spillere, som er kendte fra fem årtiers dansk topfodbold. Blandt medlemmerne pt. er Henrik ”Store” Larsen, Daniel Jensen, John Faxe Jensen, Peter Kjær, Stig Tøfting, Marc Rieper, Rene Henriksen, Marc Rieper, Mads Junker, Ove Flindt Bjerg og Jens Jørn Bertelsen fra det uforglemmelige 86’er hold, der brillierede i Mexico.

 Bjarne Goldbæk har været aktivt medlem af GOFUS Tyskland, og har valgt også at blive medlem af GOFUS Danmark. Her har han det stærke netværk af gamle fodboldvenner, hvor der med sikkerhed skal udveksles mange historier til GOFUS-arrangementerne.

 Det har været en glæde og positiv fornøjelse at mærke spillernes opbakning til denne gode sag. Når vi allerede har +50 medlemmer ved stiftelsen så tør jeg sagtens drømme store drømme om, hvad kan det kan blive til, Medlemmerne forpligter sig til at betale et årligt kontingent og at stille op til relevante events. 

 Allerede på den stiftende generalforsamling indikerede den joviale jargon, at de tidligere spillere kunne mærke og føle stemningen fra omklædningsrummet.

 AGF-kæmpen Bjørn Kristensen blev valgt som GOFUS Danmarks første formand. Henrik Store Larsen, Daniel Monberg Jensen, Michael Schäfer og målræven Søren Frederiksen blev indvalgt i den første bestyrelsen.

 Få fodboldlegenderne med til dit event – og støt socialt udsatte børn og unge til et bedre liv gennem sport og fællesskaber

 I praksis kommer GOFUS Danmark til at lave events, hvor virksomheder eller sportsklubber kan købe sig ind til en portion hygge på og udenfor golf- eller padel-banen eller andre sociale events med de gamle spillere. 

Foreningen bliver også et fællesskab for spillerne, hvor der arrangeres events og ture, som kun er forbeholdt spillerne. Spillerne har alle haft helt inde på kroppen, hvordan sport kan være definerende et helt liv, hvorfor indsamlingen til den gode sags tjeneste ligger dem alle meget nært:

 Alt handler om – ud over hyggen blandt gamle boldvenner – at samle penge ind til velgørende formål til fordel for socialt udsatte unge mennesker, der kan bruge sporten som platform til et godt eller bedre liv, som det også er skrevet i vedtægterne.

 Stærkt juridisk og økonomisk fundament for foreningen

 Vi har fået hjælp til at sikre jura og formalia indledningsvis af advokatuddannede eks-superligaspiller Johan Absalonsen. Agenda Advokaterne og sidenhen af Frederik Bruhn fra Dahl Advokaterne samt revisorerne Jesper Jørgensen og Jesper Bianco Hildebrandt fra Deloitte.

 Jeg vil gerne sige en stor tak til Johan og de andre rådgivere. De har hjulpet os med vigtige ting omkring jura og skat, som gør, at GOFUS hviler på det helt rette fundament hele vejen rundt.

 Nu skal GOFUS Danmark på banen og finde golf- baner og -klubber der vil samarbejde eller vil være partnere. Der skal findes en bank og et forsikringsselskab, og så skal der findes gode sponsorer og samarbejdspartnere, der vil støtte projektet og de gode velgørende formål, som står anført i foreningens vedtægter.

 Michael Møller og jeg håber på rigtig mange henvendelser omkring samarbejde og partnerskab fra alle de personer som læser dette indlæg, og vi håber at GOFUS Danmark vil blive en succeshistorie.

Join vores mission som sponsor,
spillermedlem eller frivillig hjælper

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do
eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

All Rights Reserved ADD-WISE.